Vacature Finance Consultant 32-40 uur

Locatie: Nederland (standplaats Deventer, Amersfoort of Venlo )
Soort: Permanent | 32-40 uur per week
Status: Open

“Als Finance Consultant lever je een belangrijke bijdrage in diverse Miscrosoft Dynamics projecten bij corporate klanten en werk je met gemotiveerde en enthousiaste collega’s”

Liesbeth Burghart, Your Finance Recruiter

Organisatie:

Als innovatieve businesspartner maakt Fellowmind bedrijven in uiteenlopende branches toekomstbestendig. Dat doen ze door de slimme inzet van Microsoft cloud oplossingen, het stimuleren van agile ontwikkeling, de implementatie van geïntegreerde platforms zoals Microsoft Dynamics 365 F&O en focus op leren en adoptie. Ze zorgen ervoor dat mensen op een prettige manier met technologie werken, en dat de technologie vóór hen werkt.

Betrouwbaar, deskundig, innovatief en persoonlijk. Daar staan ze voor en het zijn de belangrijkste redenen waarom klanten voor hen kiezen. Collega’s zijn gedreven, hebben kennis van zaken en hechten waarde aan persoonlijk contact. 

In de gehele organisatie werken ongeveer 400 collega’s, waarvan 15 Finance Consultants. De sfeer is goed en menselijk en de cultuur wordt omschreven als een warm bad, je wordt gewaardeeerd. Fellowmind hecht veel waarde aan (door) ontwikkeling van haar medewerkers. Hun klanten bevinden zich in groot MKB of zijn een grote corporate, de diverse branches waarbinnen ze werkzaam zijn o.a. retail, maakindustrie, automotive, groothandel en distributie.

Functieomschrijving:

Als Finance Consultant adviseer en ondersteun je diverse (corporate ) klanten bij de vertaling van financiële en administratieve processen in een adequaat werkende oplossing. Het is een dynamische rol met veel afwisseling bij verschillende klanten, alsook een verdieping in het ERP systeem Microsoft Dynamics 365 F&O.

Voor de klanten is het essentieel om real-time overzicht te hebben van financiële data. Jij onderzoekt, analyseert en documenteert deze data. In nauwe samenwerking met de key-users breng je de wensen voor het systeem in kaart en werk je vervolgens aan de implementatie of optimalisatie van het systeem. Je begeleidt bijvoorbeeld het implementatieproces vanaf het bepalen van de scope tot de livegang.

Door jouw ervaring als Financieel Consultant of bijvoorbeeld als (assistent) Controller in combinatie met kennis van (een implementatie) van een ERP pakket zoals Microsoft Dynamics 365, SAP of AFAS, spreek jij de taal van de business en ben jij een betrouwbare adviseur en sparringpartner. Met jouw inhoudelijke kennis en ervaring ben je een rots in de branding voor onze klanten. Je wekt vertrouwen, bouwt een goede band op en kunt weerstand wegnemen.

Het Microsoft-platform biedt volop innovatie en wordt doorlopend van nieuwe functionaliteiten voorzien. Dat betekent dat je nooit uitgeleerd bent en er altijd mogelijkheden zijn om je verder te verdiepen en je skills aan te scherpen.

Je maakt onderdeel uit van multidisciplinaire teams. Dit kan zijn binnen een projectteam waarmee je de implementatie verzorgt of binnen het Managed Services kerngebied waarin je veelal werkt aan doorontwikkelingen. Samenwerken met collega’s én klanten is in beide gevallen dus erg belangrijk.

Competenties en vaardigheden die we zoeken:

Als financial heb je bovenmatige interesse in het verbeteren van processen en IT. Je kunt je goed inleven in de wensen van de klant en bent communicatief sterk. Het is een pré als je eerder betrokken bent geweest bij de implementatie van een ERP pakket en/of als Key user hebt gefunctioneerd. Jij overziet het totale finance proces van factuur tot rapportage. Deze functie is ook geschikt voor financials die hun kennis mee willen nemen en misschien toch wel iets heel anders ermee willen gaan doen.  Je brengt graag je kennis over en vind het prettig om te adviseren.

 • Minimaal een afgeronde relevante HBO opleiding;

 • Je hebt kennis van of ervaring met ERP-systemen (Microsoft Dynamics 365 F&O/AX2012 is een PRE) en je bent in elk geval bereid om Microsoft-certificaten te behalen;

 • Je beheerst de Nederlandse- en Engelse taal in woord en geschrift;

 • Je hebt enkele jaren relevante werkervaring als Financial (bijvoorbeeld als Controller), en vind je het leuk om Finance collega’s te helpen bij diverse mooie klanten;

Wat zij bieden:

Medewerkers staan aan de basis van hun succes! Daarom doen ze er alles aan om ervoor te zorgen dat iedereen het naar zijn zin heeft. Geen strakke hiërarchie, collega’s die elkaar graag helpen, ruimte en tijd voor persoonlijke ontwikkeling en kennisdeling: dat is bij bij hun vanzelfsprekend!

Natuurlijk bieden ze jou ook een mooi pakket arbeidsvoorwaarden. Iedereen is anders en ook de wensen ten aanzien van arbeidsvoorwaarden lopen uiteen. Daarom is een deel van hun pakket flexibel en kun je bepaalde zaken inrichten naar je eigen wens.

 • Een salaris dat recht doet aan jouw kwalificaties;

 • Een aantrekkelijke bonusregeling gebaseerd op hun company performace;

 • 28 vakantiedagen op basis van een fulltime dienstverband. Je hebt de mogelijkheid om vakantiedagen bij te kopen of te verkopen van een apart flexbudget;

 • De mogelijkheid om 2x per jaar een lief & leed dag op te nemen waarin je de ruimte krijgt voor vrijwilligerswerk, mantelzorg of, bijvoorbeeld, een verhuizing;

 • Een gezonde balans tussen werken vanaf kantoor, op locatie bij onze klanten en thuis;

 • Bewegen is gezond! Maak een keuze uit onze aantrekkelijke sportieve regelingen zoals het leasen van een fiets of een bijdrage aan jouw sport abonnement;

 • Reizen is een vast onderdeel van het werk. Van huis naar klant, kantoor of naar een externe locatie. Voor iedere functie bieden ze een passende regeling voor mobiliteit (lease of vergoeding);

 • Ze helpen je bij jouw unieke, persoonlijke ontwikkeling;

 • Ze geloven in focus en aandacht en daarom hebben ze ‘buffertijd’ ingericht. Tijdens de Buffertijd krijg je de ruimte om dingen te kunnen afronden, te werken aan jouw ontwikkeling of een kennissessie te bezoeken. Door slim te plannen zorgen ze zo voor focus gedurende jouw werkdag.

Sta je open voor een informeel belmoment waarin we verkennen of deze vacature past bij een volgende stap? Ik hoor graag van je.

Liesbeth Burghart, Your Finance Recruiter 06 413 414 30 of info@yourfinancerecruiter.nl.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld betreft exclusieve werving.