Vacature Business Controller

Locatie: Tilburg, Breda, Bergen op Zoom, Goes, Rotterdam
Soort: Permanent | 32-40 uur per week
Status: Open

“Een uitdagende en zelfstandige functie als Business Controller in een ambitieuze en maatschappelijk relevante organisatie en samenwerking in een enthousiast, multidisciplinair team”

Liesbeth Burghart, Your Finance Recruiter

Organisatie:

Auris is de professionele partner voor mensen die ondersteuning nodig hebben bij horen, spreken of taal. Auris Groep heeft daarvoor diverse behandellocaties, audiologische centra en scholen voor (voortgezet) speciaal onderwijs. In de regio’s Midden, West, Noordwest en Zuid zorgen bijna 1800 collega’s dat hun cliënten zo veel mogelijk zelfstandig hun leven leiden en optimaal kunnen deelnemen aan de maatschappij.

Auris ondersteunt deze locaties o.a. vanuit het domein Ondersteunende Diensten (110 collega’s) en is gevestigd in Rotterdam. De AOD is opgedeeld in 4 domeinen: HR, Beleid, Onderzoek en Kwaliteit (BOK), ICT en Bedrijfsvoering. Jij valt in deze rol als Business Controller direct onder het hoofd Bedrijfsvoering en je maakt deel uit van het team Business Controllers die per regio ondersteunend werkzaam zijn. Binnen bedrijfsvoering vind je verder financiën, huisvesting en inkoop in totaal 19 medewerkers. De Business Controllers (4) werken minimaal 1 dag per week samen op het prachtige hoofdkantoor van Auris dat op het Ammanplein in Rotterdam staat. De overige dagen werk je vanuit huis of op een van hun locaties. Je hebt het beheer over je eigen agenda.

Voor de regio Zuid werven we een Business Controller ter vervanging van een collega die promotie heeft gemaakt. Deze regio (Tilburg, Breda, Bergen op Zoom, Goes) telt vijf scholen, vier ambulante dienstverlening locaties (vaak in de scholen), 2 Audiologische Centra en enkele behandelgroepen.

Functieomschrijving:

Je bent als Business Controller, die ze intern Adviseur Bedrijfsvoering noemen, de business partner voor de regiodirectie en teamleiders van de verschillende vestigingen in de regio Zuid (Tilburg, Breda, Bergen op Zoom, Goes). Het grootste gedeelte van de tijd ben je te vinden op de diverse locaties om als ‘linking pin’ tussen de regio en Auris Ondersteunende Diensten (AOD) te functioneren en de regiodirectie en teamleiders te ondersteunen en te adviseren op het brede gebied van bedrijfsvoering. Voor jou is dus geen dag hetzelfde en hybride werken is bij Auris AOD inmiddels de norm.

Als Business Controller regisseer je het begrotingsproces in jouw regio en werk je mee aan het optimaliseren hiervan. Mede hiervoor bezoek je regelmatig de diverse locaties in je eigen regio om te weten wat er speelt. Er wordt in de maand april een start gemaakt met de begrotingscyclus, daarna wordt alles uitgewerkt en wordt in november de begroting aan de Raad van- Toezicht en Bestuur gepresenteerd.  Maandelijks verzorg je, nadat je de cijfers hebt ontvangen van het team Financiën, de rapportage en analyse over de afwijkingen t.o.v. de begroting. Deze bespreek je met de regiodirectie en adviseert hen over mogelijk te nemen acties.

Je bouwt vanuit jouw functie ook mee aan het optimaliseren van financiële en operationele processen op het gebied van bedrijfsvoering in jouw regio en binnen de AOD. Samen met je collega Adviseurs (regio’s Midden, West, Noordwest en Zuid) en het team Financiën geef je mede invulling aan de ambitie van Auris om zinnig en zuinig om te gaan met maatschappelijk geld. Je levert een belangrijke bijdrage aan het ‘in control’ zijn waarbij de rationele processen uniform zijn beschreven en de bijbehorende systemen ook zodanig zijn ingericht en worden gebruikt.

Samenvatting van taken en verantwoordelijkheden:

 • Je bent de schakel tussen de regio en de AOD en ondersteunt en adviseert de regiodirectie en teamleiders op het brede gebied van bedrijfsvoering;

 • Je bent de spil als het gaat om het begrotingsproces van jouw regio;

 • Je functioneert als sparringpartner voor het doen van investeringen in jouw regio;

 • Vervaardigen periodieke management rapportages, analyses en het geven van advies;

 • Implementaties op gebied van financiën, inkoop en huisvesting in jouw regio;

 • Je draagt actief bij aan de verbetering van de doelmatigheid van de interne (administratieve) organisatie, processen en systemen;

 • Je draagt bij en toetst (o.a. financieel) beleidsvoornemens en -besluiten en het beoordelen van de financiële consequenties.

Competenties en vaardigheden die zij zoeken:

Een Business Controller die in staat is diep in de details te duiken zonder de hooflijnen uit het oog te verliezen. Iemand die binnen een maatschappelijk verantwoorde organisatie wil werken die ambities heeft.

 • Hbo+/wo-werk- en denkniveau en een relevante afgeronde financiële opleiding;

 • Minimaal 5 jaar ervaring met complexe trajecten van begroten, analyseren en rapporteren;

 • Je hebt een onderzoekende houding, bent verbindend en gericht op oplossingen;

 • Goede communicatieve vaardigheden; zowel schriftelijk als mondeling, gericht op samenwerking;

 • Een proactieve houding en een dienstverlenende instelling.

Wat zij bieden:

Auris is een professionele, lerende organisatie, waar voldoende ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en eigen initiatieven. Iedere dag zetten zij zich in om, ieder vanuit zijn eigen expertise, bij te dragen aan het gemeenschappelijk doel: het beste onderwijs en de beste zorg bieden voor ieder mens dat Auris nodig heeft.

Medewerkers omschrijven Auris als een fijne werkgever waar het voelt als een warm bad. Collega’s gaan respectvol met elkaar om en je kunt jezelf zijn. Je bent als professional continu in ontwikkeling. Een goede start van jouw loopbaan bij Auris vinden zij belangrijk. Daarom krijg jij, voordat je aan de slag gaat in je team, een intensief inwerkprogramma aangeboden als onderdeel van je onboarding.

 • Een uitdagende en zelfstandige functie in een ambitieuze en maatschappelijk relevante organisatie en samenwerking in een enthousiast, multidisciplinair team;

 • Salaris conform CAO PO OOP schaal 11, EUR 3186 – EUR 5862 o.b.v. 40-urige werkweek;

 • 53 dagen vakantieverlof per jaar bij een fulltime dienstverband;

 • Vergoeding van zakelijke dienstreizen €0,36 per km;

 • Vaste eindejaarsuitkering van 8,33% en vakantietoeslag (8%);

 • Pensioenverzekering;

 • Collectiviteitkorting voor de ziektekostenverzekering.

Sta je open voor een informeel belmoment waarin we verkennen of deze vacature bij jou past?

Liesbeth Burghart
Your Finance Recruiter
06 413 414 30
info@yourfinancerecruiter.nl

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld, exclusieve werving wordt verzorgd door Your Finance Recruiter, Liesbeth Burghart.

Bij indiensttreding dient een recent VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) te worden overlegd.